A 4iG Nyrt. adószáma 2023. október 1-től megváltozott. Az új adószám: 12011069-2-51.

Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

BUSINESS E-MAIL COMPROMISE TÁMADÁSOK ELLENI VÉDEKEZÉS (BEC)

A célzott támadások nagy része social engineering alkalmazásával kezdődik, amelyhez elsődleges csatornaként a levelezést használják, ezért kiemelten fontos az e-mail forgalom védelme. A ma alkalmazott klasszikus védelmi eszközök (SPAM szűrő, vírusirtó) nem alkalmasak a teljes körű védelemre egy célzott támadással szemben, mert azok jelenlétére ma már a támadók felkészülnek. A malwareket, APT kampányokat, phishing és social engineering támadásokat csak viselkedés alapon lehet kiszűrni.

A 4iG E-mail ATP szolgáltatása során a beérkező e-maileket egy elkülönült úgynevezett sandbox környezetben megvizsgáljuk a fájlok, makrók, URL-ek, és scriptek viselkedésének szempontjából, amely alapján egy kockázati érték kerül meghatározásra. Ezen kockázati érték alapján tudjuk azonosítani a célzott (spear-phising, social engineering) valamint aransomwaretámadásokat, és kiszűrni az üzleti csalásokat (Business E-mail Compromise).

Az eszközünk a policy-k beállításaitól függően a leveleket blokkolni, karanténozni tudja vagy a tárgymező alapján címkével is el tudja látni. Továbbá képes a káros csatolmányokat eltávolítani, kicserélni, a gyanús URL-eket átírni. Az eszközbe az ügyfél saját infrastruktúrájában alkalmazott operációs rendszer-imagek tölthetőek fel, így a támadók számára a sandbox környezet valósághűbb, mint más eszközök, vagy akár az ilyen jellegű felhő szolgáltatások “standard” virtuális gépeiben. A valódi munkaállomások környezetének teljeskörű replikázása mellett a berendezés képes észlelni és kezelni a különböző sandbox elkerülési módszereket is (pl.: késleltetett indulás, interakció igénylése, virtualizáció keresése stb.).

Az eszköz több különböző üzemmódban implementálható. Az úgynevezett MTA4 módban képes e-mail átjáróként működni, és in-line elvégezni a levélforgalom szűrését, vagy képes BCC-ként másolt levélforgalom, vagy SPAN/TAP porton tükrözött forgalom vizsgálatára is. Természetesen a második esetben csak riasztások generálására van lehetőségünk, amelyek kapcsán az ügyfél egyedi eljárásrendje alapján tudja megakadályozni a káros tartalom bejutását.

Fontos kiemelni, hogy az eszköz egy SPAM-szűrőhöz hasonló módon fekete-dobozként viselkedik, az e-mailek jelentéstartalmát nem, csak annak „viselkedését” vizsgálja.