Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

ADATKÖZPONTI RENDSZEREK

Kritikus rendszerek megbízható futtatási környezetei magas elvárásokkal

Az infrastruktúra minden rétegében egyszerű bővíthetőséget, jó skálázhatóságot és homogén felügyeleti megközelítést kell megvalósítani a költségek kordában tartása mellett.

A digitalizáció robbanásszerű terjedése következtében jelentősen megnövekedett a tárolandó és feldolgozandó adatok mennyisége. Ezzel egyidőben az üzletileg kritikus folyamatok futtatásához használt infrastruktúra szerepe is hangsúlyosabbá vált, egyre magasabb rendelkezésre állási elvárásoknak kell megfelelniük. Az üzlet már felhő alapú rugalmasságot vár el szinte minden IT szereplőtől (belső és szállítói), függetlenül attól, hogy saját adatközpontból vagy külső havidíjas platformról érkezik a szolgáltatás.

Ahhoz, hogy ezen elvárásokkal lépést tudjon tartani az IT, szükséges a folyamatok modernizálása, automatizálása és a szakértők további felkészítése mellett megújítani a felhasznált technológiákat és a mögöttes üzleti modelleket is. Az infrastruktúra minden rétegében az alaprendszereknek egyszerű bővíthetőséget, jó skálázhatóságot és homogén felügyeleti megközelítést kell biztosítaniuk, még ha nagyon vegyes, heterogén elemekből is van felépítve.

ADATKÖZPONTI ÉS FELHŐ MEGOLDÁSAINK

A kulcs területek, amely segítségével következő generációs, időtálló, rugalmas alapokra helyezhetjük az üzleti alkalmazások futtatási környezetét:

 • Konvergens vagy hiperkonvergens infrastruktúra: egységes építőkockák használata céleszközök helyett, lineáris skálázhatóság mellett. A virtualizáció kiterjesztése minden rétegre (számítás, tárolás, hálózat).
 • Dinamikus kapacitású adatközpont (on-demand datacenter): saját adatközponti környezetbe illeszthető, havidíj alapú szerver- és tárolórendszerek, a felhasznált kapacitás alapján elszámolva.
 • Virtualizáció: klasszikus infrastruktúra virtualizáció, kliens- vagy alkalmazás-virtualizáció, esetleg konténerizáció - platform, akár felhő szolgáltatótól függetlenül földi, illetve felhő alapú környezetbe egyaránt
 • Modern adattárolás: data fabric all-flash nagyteljesítményű rendszerek, vSAN (virtual storage area network) a drágább céleszközök kiváltására, vagy föld-felhő hibrid tárolórendszerek fejlett tiering képességekkel.
 • Célmegoldások: fürtözött HPC - high performance computing - rendszerek nagy számítási teljesítményigényhez.

ADATKÖZPONTI HARDVER, SZOFTVER ÉS PRIVÁT FELHŐ RENDSZEREK

Szinte minden gazdálkodó szervezet rendelkezik valamilyen IT infrastruktúrával. Sok olyan szolgáltatás létezik, amely mérete vagy a kapcsolódó üzleti követelményei miatt önálló kiszolgáló infrastruktúrával vagy futtató környezettel rendelkezik. Ezen infrastruktúrák szinte mindegyike már virtualizált alapokon működik, és sok esetben ezen infrastruktúrák már valamilyen felhő alapú szolgáltatással állnak szorosan integrált kapcsolatban.

Üzletágunk nagy tapasztalattal rendelkezik géptermi és felhő alapú infrastruktúrák kiépítésében, migrációjában, átalakításában. A klasszikus géptermi infrastruktúrák privát felhő szolgáltatássá konvertálását, hibrid megoldások kialakítását, konténerizált környezetek megvalósítását végezzük a 4iG megrendelői számára.

A 4iG cégcsoport portfolióját alkotó gyártók által forgalmazott hardver és szoftver eszközök, vagy szolgáltatások felhasználásával magasan képzett mérnökgárdánk épít komplex, nagy megbízhatóságú, és biztonságos infrastruktúrákat. Ugyanezen termékek felhasználásával, önálló infrastruktúra építési, átszervezési, migrációs, vagy optimalizációs projekteken is dolgozunk.

Az általunk tervezett központi infrastruktúrák olyan szempontrendszer szerint készülnek, hogy kvázi-sztenderdek mentén lehetővé tegyék akár a földi-felhő irányba történő migrációt vagy kiterjesztést is.Szakmai minősítésekkel rendelkező csapatunk a gyártófüggetlen virtualizációs technológiákkal nyújt nagyvállalatok számára komplex megoldásokat, legyen az platformvirtualizáció, alkalmazásvirtualizáció, erőforrás virtualizáció vagy munkaállomás virtualizáció.

TOVÁBBI ADATKÖZPONTI ÉS FELHŐMEGOLDÁSAINK

ADATKÖZPONTI HARDVER, SZOFTVER ÉS PRIVÁT FELHŐ RENDSZEREK
KONVERGENS, HIPERKONVERGENS INFRASTRUKTÚRA (HCI)
PRIVÁT ADATKÖZPONTI IT INFRASTRUKTÚRA-MINT-SZOLGÁLTATÁS (HPE GREENLAKE)
4iG RACKMON
ADATKÖZPONT KÖRNYEZETI TÁVFELÜGYELET
KÖZPONTI RENDSZERFELÜGYELET
ADATMENTÉS