Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

MegoldásokIT Infrastruktúra-Rendszerintegráció

IT INFRASTRUKTÚRA - RENDSZERINTEGRÁCIÓ

Komplex adatközponti infrastruktúrák tervezése, üzleti igényekre szabott IT infrastruktúra kialakítása és üzemeltetése, új megoldások feltárása

A technológiai „örökség” és felhalmozott hátrány ledolgozása mellett sokszor párhuzamosan lehet megoldani az új, innovatív rendszerek, architektúrák és platformok bevezetését.

Minden digitalizációs kezdeményezés alapja a sziklaszilárd, mégis rugalmas IT infrastruktúra. Azonban az elmúlt évtized során (vagy még korábban) bevezetett és életben tartott rendszerek elavulása komoly görgetett műszaki adósságot halmozhatott fel számos szervezetben. Így nehezebb az új megoldások illesztése, a meglévő rendszerek üzemeltetése és biztonsági felügyelete. Egyre nehezebb szaktudást találni, a gyártói támogatási életciklusból is kilóg már egyre több rendszer.

Ilyen környezetben is meg kell tudni valósítani az új generációs platformok bevezetését és integrációját, biztosítani a rendelkezésre állást és a megfelelő kapacitást akár szélsőséges helyzetekre is - amelyekre bőven volt példa az elmúlt évben. A technológiai „örökség” és felhalmozott hátrány ledolgozása mellett, sokszor párhuzamosan lehet megoldani az új, innovatív rendszerek, architektúrák és platformok bevezetését.

MITŐL KOMPLEX EGY INTEGRÁCIÓS VAGY INFRASTRUKTÚRA PROJEKT? SZEMPONTOK, AMIBEN A 4iG SEGÍTHET

Egy projekt tervezése, megvalósítása során általában számos külső és belső követelményt kell figyelembe venni. Ezek átfogó megértése és szakmai lefordítása nélkülözhetetlen a sikeres projektek kivitelezéséhez:

 • Ügyféligények (üzleti elvárások, ütemezési, költségvetés) és beszerzési követelmények (ár-érték arány, elérhetőség, logisztika).
 • Törvényi szabályozások (GDPR, L. törvény), intézményi szabályozók (IBSZ, infopolitika), továbbá az állami szektorban a közbeszerzési követelmények.
 • Biztonsági: bizalmasság, adatok sértetlensége, elérhetősége; a rendszer megbízhatósága: mennyire lehet kritikus rendszert tervezni adott építőkockákból.
 • Üzemeltetési és üzemeltethetőségi szempontok.
 • Fejlesztési: integrálhatóság, automatizációs képességek.
 • Technológiai: életciklusban hol tart a bevezetendő megoldás, mennyire kiforrott?
 • Kompetencia elérhetősége házon belül és magyar piacon.

SZOLGÁLTATÁSAINK

SZOLGÁLTATÁS NEVESZOLGÁLTATÁS TARTALMA
Infrastruktúra tervezésIgények és követelmények felmérése
Projekt feladatok definiálása
IT Biztonsági megfelelőség
Tervdokumentáció elkészítése, amely elfogadása után az implementáció megvalósul
Infrastruktúra kialakításEgyedi fejlesztésű szoftverek
Ügyfelek infrastruktúrájának kialakítása, átalakítása
Támogatás nyújtása
On-premise, felhő (privát/publikus), hibrid megoldások
Hardening
Infrastruktúra dokumentációTervdokumentumok
Megvalósítási dokumentumok
Teszt esetek, tesztjegyzőkönyvek
Üzemeltetési kézikönyvek

Infrastruktúra átadása üzemeltetésre
Oktatás
Szoros együttműködés az üzemeltető személyzettel
Interim üzemeltetés

Infrastruktúra támogatás
Üzemeltetés támogatás
InnovációReferencia architektúrák tervezése
Termékportfólió menedzselése
Új termékek és megoldások felkutatása
Folyamatos tudásfejlesztés, partnerek megoldásainak megismerése
AuditLicenc
Megvalósítás
Tanácsadás
Infrastruktúra és licencelési tanácsadás

SZEMLÉLETMÓDUNK:
AZ INFRASTRUKTÚRÁNÁL IS A KÖZPONTBAN AZ ADAT!

Az informatikában az évtizedek folyamán az egyes építőkövek változó mértékben kaptak szerepet. Kezdetekben kis adatmennyiséggel, egyszerű alkalmazás réteggel dolgoztunk ezért a hangsúly az infrastruktúrán volt. A második generáció eljövetelével az adatok komplexitásának és mennyiségének növekedésével eljött az „alkalmazások kora”, amikor a leghangsúlyosabb komponens maga az alkalmazás volt. Napjainkban az adat a kulcs a fejlődéshez, a haladáshoz, az innovációhoz. Az infrastruktúra és az alkalmazás „csak” egy eszköz a hihetetlen méreteket öltött adathalmazok feldolgozásához.

4iG Adat ertek valtozasa

MIÉRT A 4iG?

A 4iG Nyrt. a magyar piacon jelen lévő szereplők közül azon kevesek közé tartozik, amely mérete, tapasztalata, és kiválóan képzett szakembereinek köszönhetően egy infrastruktúra projektben előforduló összetett feladatokat önállóan is el tudja végezni. A tervezés, megvalósítás, migráció vagy optimalizálási feladatokon felül vállaljuk komplex projektekben projektvezetési, minőségbiztosítási és audit feladatok elvégzését is. A megvalósítás során kiemelt szempontként kezeljük a minőségi munkát, a biztonságot, és a megbízható működést. Az üzleti folyamatok dinamikus változása megköveteli az azt kiszolgáló infrastruktúra időszakos mozgatását, ezért szükség esetén ügyfeleink rendszereit nem csak felépítjük, de professzionális módon akár költöztetjük is.

Sokévnyi tapasztalattal a hátunk mögött bizton állíthatjuk, hogy ügyfeleink segítségére lehetünk komplex adatközponti infrastruktúrák tervezésekor. Számos projektben szereztünk fontos tapasztalatot az üzleti- és fejlesztői igények lefordításában, infrastruktúrába történő átültetésében. Ahogy egy jól megtervezett és felépített ház esetében, ugyanúgy az IT infrastruktúra és szolgáltatásoknál is jelentős költséget lehet megtakarítani üzemeltetés oldalon, ha a tervezést és a megvalósítást egy tapasztalt mérnöki csapat végzi.

A 4iG-nál valljuk, hogy infrastruktúra oldalon is lépést kell tartani ezzel a szemléletmódváltással, ezért ügyfeleinknek olyan megoldásokat javaslunk, mely adatainak a legjobb infrastrukturális és alkalmazási környezeteket biztosítja. Nem véletlen, hogy portfoliónk szerves részét képezik a hibrid és multi-cloud megoldások, az új generációs alkalmazás szintű monitoring megoldások, az IoT rendszerek vagy akár a szoftver alapú hálózati rendszerek (Software-Defined Networking, SDN). Valljuk, hogy tapasztalatunkkal és szemléletmódunkkal segíteni tudjuk ügyfeleinket az adataik legjobb elhelyezésben és biztosításában. Mert nem az a kérdés, hogy on-premise, felhő, vagy más megoldásokban, hanem az, hogy egy bizonyos adatnak adott időben hol van a legmegfelelőbb a helye.

4iG IT Infrastruktura

Szakmai vezetők

dr. Gera Zsolt

üzletág igazgató

Németh Ákos

üzletág igazgató

SZOLGÁLTATÁSI ÉS MEGOLDÁSI TERÜLETEINK

ADATKÖZPONTI RENDSZEREK

Hardver, szoftver és felhőplatform a kritikus rendszerek futtatásához. Hiperkonvergens és privát felhő adatközponti megoldások.

HIBRID ÉS MULTI-CLOUD

Felhő alapú infrastruktúrák kialakítása, üzemeltetése, hibrid IT biztosítása ügyfeleink számára. A hibrid architektúra növeli az IT infrastruktúra rugalmasságát és rend...

KLIENSRENDSZEREK ÉS FELHASZNÁLÓKÖZPONTÚ MEGOLDÁSOK

Minden, ami a modern digitális munkakörnyezethez szükséges: felhasználói és eszköz életciklus kezeléssel notebook, PC, monitor, periféria, tablet, 2-in-1 hibridek.

HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRA

A hálózati infrastruktúra egyben a kiberbiztonság egyik alapeleme is, így a valós idejű forgalomelemzés és az anomáliák észlelése minden korábbinál fontosabb.

FEJLESZTÉSI INFRASTRUKTÚRA

A fejlesztési életciklus felgyorsulásával egyszerre szükséges automatizálni, és biztonsági kereteket betartatni egy rugalmas, helyfüggetlen infrastruktúrán.

HARDVER SZERVIZKÖZPONT

Kliens és adatközponti hardverek gyártói garanciális és garancián túli szervizszolgáltatásai. Garancia kibővítése és központosított szerviz flottakezeléssel.

INTERNET OF THINGS (IoT)

Tömeges, szenzorokra épülő adatgyűjtő és elemző rendszerek tervezése és üzemeltetése, akár szolgáltatás formájában is: az adatközponttól/felhőtől a végponti eszközökig.

AI/ML VIRTUÁLIS INFRASTRUKTÚRA

A VMware vSphere Bitfusion megoldása lehetővé teszi a GPU alapú gyorsítás hatékony felhasználását virtualizált környezetben.