Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

MegoldásokDigitalizáció Iparági Megoldások

DIGITALIZÁCIÓ - IPARÁGI MEGOLDÁSOK

Hatékonyságnövelés, automatizálás, szektor fókuszú digitális megoldások

Számos iparágban bizonyítottuk már, hogy az IT rendszereken túlmutató megközelítésünk jelentősen segíti ügyeleinket üzleti céljaik elérésében. Szemléletünk az azonnal bevezethető rendszerek (termékeink) mellett a hosszú távú, közös innovációra épülő partnerségre is kiterjed.

A digitalizációs stratégiára épülő modernizáció immáron elengedhetetlen szinten minden iparágban. Az elmúlt évek fokozódó digitalizációs nyomása jelentősen növekedett a pandémiás időszak tapasztalatai alapján. A már korábban megtervezett hosszabb távú fejlesztések helyett számos vállalat a rövidebb, gyorsabb megoldások bevezetését választotta, hogy munkavállalóikat és ügyfeleiket távolról is elérjék, kiszolgálhassák.

Miért van szükség digitalizációs stratégiára, modernizációra?

Számos, radikálisan eltérő szempont támaszthatja alá az igényeket:

 • versenytársak megjelenése: az adott iparágban megjelenő, radikálisan új megközelítést képviselő cégek miatt (lásd: autóipar-Tesla, turizmus-AirBnB),
 • profitabilitás növelése vagy profitszint fenntartása: költségek csökkentésével vagy hatékonyságnöveléssel,
 • munkaerőhiány miatti automatizációs és kiszervezési lehetőség vagy kényszer,
 • felgyorsítandó piacra lépés új termékek, szolgáltatások bevezetésekor,
 • távoli elérés, munkavégzés, ügyfélkiszolgálás.

Milyen területeken érdemes megvalósítani a digitalizációt?

Ez iparáganként igencsak eltérő, de a legtöbb vertikum számára az alábbi területek tölthetőek meg tartalommal:

 • Ügyfél-kapcsolatok: a márkaismertség növelésétől, az igénygenerálástól az értékesítés utáni folyamatos szolgáltatásokig (pl.: ügyfélszolgálat, szerződéskötés, támogatás).
 • Alkalmazottak, munkatársak, digitális munkavégzés: belső csoportmunka, helyfüggetlen együttműködés hatékonyságának növelése, egyszerűsítése, felgyorsítása.
 • Belső hatékonyság növelése: termelési vagy gyártási folyamatok, munkaszervezési vagy logisztikai optimalizálás, automatizáció.
 • Portfolió kibővítése, átalakítása új, digitális alapú vagy integrált/hibrid termékekkel: például hagyományos termékértékesítés helyett előfizetés alapú szolgáltatások kialakítása, vagy meglévő termék bővítése.
 • A digitalizációból fakadó megnövekedett technológiai kockázatok csökkentése: kiberbiztonság fejlesztése, kockázatkezelés és üzletmenet-folytonosság.

MIÉRT A 4iG?

Számos iparágban bizonyítottuk már, hogy az IT rendszereken túlmutató megközelítésünk jelentősen segíti ügyeleinket üzleti céljaik elérésében. Szemléletünk az azonnal bevezethető rendszerek (termékeink) mellett a hosszú távú, közös innovációra épülő partnerségre is kiterjed. A sikeres üzleti digitális transzformáció azonban nem léphető meg stabil IT alapok nélkül, beleértve technológiát, folyamatokat és emberi erőforrásokat, szakértelmet is. A 4iG komplex digitalizációs megközelítésével hatékonyabban tudja felkészíteni ügyfeleinek szervezetét a digitalizált gazdaság megkívánta újfajta működési modellekre.

Különlegességünk, hogy működésünk stabil, kiszámítható nagyvállalati alapokra épül, ugyanakkor tevékenységünkben jelen van az agilis, innovatív, start-up szemlélet is. Tőzsdei vállalatként folyamataink és tevékenységünk transzparens, pénzügyi és szakmai eredményeink nyilvánosak. Az informatikai és telekommunikációs (ICT) piac változása nagy mértékben felgyorsult, mivel a technológia az üzleti élet meghatározó, megkerülhetetlen építőelemévé vált az elmúlt évek során. A 4iG ezen piaci trendekhez alkalmazkodva alakítja portfólióját, bővíti szakemberállományát: a hagyományos és innovatív elemeket kombinálva halad a hazai ICT piac és a digitális üzlet jövőjét alakítva. Szemléletünk túlmutat az IT rendszereken: hiszünk a közös innovációra épülő partneri együttműködésben és az ügyfeleink ritmusához, üzleti céljaihoz igazodó megoldásokban, legyen az szinte azonnal bevezethető rendszer vagy egyedi, testreszabott fejlesztés eredménye.

4iG Digitalizacio

IPARÁGI MEGOLDÁSAINK

GYÁRTÁS, TERMELŐIPAR

Az ipari digitalizáció következő szintjének támogatása, az Ipar 4.0 megoldások széles köre.

4iOP TERMÉK- ÉS MEGOLDÁSCSALÁD

A 4iOP a 4iG által kifejlesztett ipari digitalizációs platform, keretrendszer, amely a gyártás minden szintjére képes megoldásokat kínálni.

PÉNZÜGYI SZEKTOR

Hagyományos és FinTech szemléletű rendszerek, felügyeleti szabályozás.

AGRÁRIUM, ÉLELMISZERIPAR

Technológia és módszertan a hazai termelő- és feldolgozóipar versenyképességének növeléséhez.

KÖZLEKEDÉS, LOGISZTIKA

Integrált szakmai rendszerek tömegközlekedési és szállítmányozási vállalatoknak.

KÖZMŰ, ENERGETIKA

Hagyományos és megújuló forrásokra épülő energiaszolgáltatások technológiai támogatása.

GYÓGYSZERIPAR

Kényes gyártási környezetek technológiai minőségbiztosítása.

EGÉSZSÉGÜGY

A hazai egészségügy digitalizációja, az orvoslás új digitális kereteinek kialakítása.

KÖZIGAZGATÁS

Papírmentes folyamatok az ügyiratkezelés és pályázatkezelés modernizációjával.

NONPROFIT, CIVIL, JÓTÉKONYSÁG

A rászorulókat, krízishelyzetben lévőket támogató szervezetek munkaszervezésének, működési hatékonyságának testre szabott biztosítása.

OKTATÁS

A magyar köz- és felsőoktatás digitalizációját segítő eszközök és tananyagok.

ÉPÍTÉSZET, GÉPÉSZET, KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG

3D felmérés és modellezés, a fizikai-digitális terek összekötése.

PROPTECH INGATLANKEZELÉS

Digitális ikerpárok létrehozása, a hatékony épületüzemeltetés új alapjai.