Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

KÖSZÖNET A HŐSÖKNEK, KÖSZÖNET A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK!

A koronavírus-járvány eddig soha nem látott nehézség elé állította a magyar családokat, a hazai egészségügyet és az egészségügyi dolgozókat.  A Köszönet a Hősöknek díjat professzor dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Oktatókórház főigazgatója, országos korházfőparancsnok-helyettes alapította 2020-ban annak érdekében, hogy az elismeréssel arcot és nevet kapjanak azok az egészségügyi dolgozók, akik a covid járvány idején munkájukkal, kitartásukkal és hősiességükkel példát mutattak az egész országnak.

A kezdeményezéshez csatlakozott Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnöke és Gattyán György, a Docler Holding alapító-tulajdonosa is, akik összesen 30 millió forinttal támogatták a kezdeményezést.

A díjazottakat szavazással az egészségügy dolgozói választották ki soraik közül – több mint ezer jelölés érkezett a díjra. A voksolás lebonyolítását minden jelentős orvosszakmai szervezet támogatta saját felületén. A szavazás eredményeként június 21-én száz egészségügyi szakdolgozó, közöttük szakorvosok, háziorvosok, ápolók és mentősök vehették át a Szent Corona emlékérmet és a támogatói felajánlásoknak köszönhetően a díjjal járó anyagi elismerést.

Felkészültek a lehetetlenre, és jelesre vizsgáztak

„Nagyszüleink, dédszüleink találkozhattak utoljára olyan világjárvánnyal mint a jelenlegi; az európai társadalmakat, köztük Magyarországot ezért is érte sokkszerűen a tavaly kezdődő pandémia” – hangsúlyozta a díjátadón mondott beszédében Tápai Tamás, a 4iG Nyrt. vezérigazgató-helyettese. „Azt hittük, mi már olyan fejlett világban élünk, hogy kordában tudjuk tartani a vírusok terjedését. Az elmúlt másfél évben tapasztaltak viszont rávilágítottak ennek ellenkezőjére.Ebben a helyzetben az egészségügyben dolgozók elkötelezettsége nyújtott reményt, hiszen nincs olyan magyar család, akit ne érintett volna valamilyen formában a járvány. A kialakult nehéz helyzetben mégis végtelen türelemmel, kitartással és saját életük kockáztatásával végezték a munkájukat, ami hivatásuk erkölcsi magasztosságát jelenti. Támogatásunkkal nemcsak a magyar társadalom háláját szeretnénk kifejezni, hiszen a kórházakban, szakrendelőkben zajló informatikai fejlesztések révén testközelből tapasztalhattuk az egészségügyben dolgozók hétköznapjait, mindazt az önfeláldozó munkát, amit az elmúlt időszakban végeztek. Rendkívül büszkék vagyunk minden egészségügyi dolgozóra, akiket köszönet és hála illet munkájukért” – fejezte ki elismerését beszéde végén Tápai Tamás.

Szent Corona Oklevél és Emlékérem
Szent Corona Oklevél és Emlékérem

Az értékteremtés és a példaértékű kezdeményezések támogatása

A társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet játszik a 4iG Nyrt. életében. Vállalatunk olyan társadalmi vagy közösségi kezdeményezéseket támogat, amelyek valódi értéket képviselnek. A 4iG Európai Uniós projekteken, az Egészséges Budapest Program fejlesztésein keresztül és K+F programokban való részvételével számos ponton jelen van a hazai egészségügyben. Társaságunk éppen ezért érezte fontosnak és fogadta el professzor dr. Bedros J. Róbert felkérését a kezdeményezés támogatói közé.