Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

Karácsonyi adomány a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának

HÍREK

Hírek

Karácsonyi adomány a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának

4iG-karacsonyi-adomanyozas-2023-01

A 4iG Csoport kiemelten fontosnak tartja az egészségügy fejlesztését és a jövő digitális nemzedékének támogatását, a társaság igazgatósága ezért döntött úgy, hogy az ünnepi időszakban támogatást biztosít a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának szakellátási, kutatási, valamint oktatási tevékenységéhez. Az Intézet Magyarország vezető gyermekgyógyászati intézménye, amely nemzetközileg is elismert kutatási eredményekkel rendelkezik. A Klinikán évente 120 ezer gyermeket látnak el. Az intézményben emellett 1400 orvostanhallgató képzése is zajlik, illetve a hallgatóknál is nagyobb létszámban fogadnak egészségügyi szakdolgozókat gyakorlati képzésen.

A 4iG Csoport vezérigazgatója Fekete Péter december 13-án adta át a vállalatcsoport 50 millió forint értékű adománylevelét, illetve a vállalatcsoport eszköztámogatását a Semmelweis Egyetem rektorának, Dr. Merkely Bélának, valamint az Egyetem rektorhelyettesének és a Gyermekgyógyászati Klinika Igazgatójának Dr. Szabó Attilának.

⁣A 4iG tagvállalatai számos sikeres projektet vittek végbe az elmúlt években a hazai egészségügy digitalizációjában.⁣ ⁣ Bízunk benne, hogy a vállalatcsoport által biztosított eszközök és szolgáltatások közvetlen és közvetett formában is hozzájárulhatnak az intézetben zajló gyógyító munkához. Hiszünk abban, hogy a jövő nemzedéke a legfontosabb befektetés⁣.” – mondta az adománylevél átadásakor Fekete Péter a 4iG Csoport vezérigazgatója.

4iG-karacsonyi-adomanyozas-2023-02

Az adományozással a 4iG Csoport a Gyermekgyógyászati Klinika Bókay utcai és Tűzoltó utcai részlegeit

 • informatikai eszközökkel és szolgáltatásokkal,
 • az intézményben zajló kutatási munkát, betegirányítást segítő digitális eszközökkel,
 • a kutatási munkában és a gyermekellátásban használt VR eszközökkel,

támogatja, emellett a 4iG részt vesz egy új digitális oktatócentrum kialakításában is, ahol az orvos- és medikusképzés mellett a tartós otthoni ellátást igénylő gyermekek szüleinek képzése is zajlik majd jövő évtől. Az anyagi és eszköztámogatás mellett a cégcsoport munkavállalói önkéntes munkájukkal is segítették a Klinika karácsonyi készülődését.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta, hogy az adományként kapott digitális eszközök, hardverek a betegellátást és az orvosegészségtudományi oktatást is segítik. A felszereléseket a diagnosztikában, a terápiában, a betegek oktatásában és a távfelügyeletben is hasznosítják majd. „⁣A Semmelweis Egyetem kiemelkedően teljesít a betegellátásban, az oktatásban és a kutatásban is Közép-Európa vezető egyeteme. Mindhárom területen a digitalizáció a jövő útja.⁣” – hangsúlyozta az egyetem rektora.

A klinika kutatócsoportja aktívan keresi a technológiai újdonságok felhasználási lehetőségeit a gyermekgyógyászatban. A csoport kimutatta, hogy a virtuális valóság segít enyhíteni a súlyos beteg gyermekek kezeléseinek pszichológiai hatásait. Az ilyen speciális igényekre tervezett játékok és szoftverek fejlesztésében segít a VR felszerelés. A klinika másik fontos kutatási iránya a gyermekek MR vizsgálatokra történő felkészítése: Maga a vizsgálat fájdalommentes, azonban megterhelő és ijesztő lehet a fiatal páciensek számára. A VR abban segíthet, hogy a virtuális élmény segít egy hozzászoktatási folyamat felépítésében, mely csökkenti a vizsgálattal járó stresszt a betegeknél. A 4iG által most átadott virtuális valóság felszerelések ezeket a kutatásokat segítenek felgyorsítani.

4iG-karacsonyi-adomanyozas-2023-03

A 4iG mindig is kiemelten kezelte és fontosnak tartotta felkarolni azokat a kezdeményezéseket, melyek hozzájárulnak a tudásalapú digitális gazdaság, a társadalmi esélyegyenlőség és jólét megteremtéséhez. Ilyen kezdeményezés például az idén októberben bejelentett stratégiai távközlési és digitális partnerségi megállapodás is az Ökumenikus Segélyszervezettel, illetve ennek a szerepvállalásnak a jegyében tartotta fontosnak a vállalatcsoport a SE Gyermekgyógyászati Klinika támogatását is.