Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

A Rheinmetall és a 4iG közös vállalatot alapít Magyarországon

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

A Rheinmetall és a 4iG közös vállalatot alapít Magyarországon

A közös cég IT szolgáltatásokat biztosít az integrált technológiai cégcsoport, a Rheinmetall számára

 • A Rheinmetall AG és a 4iG Nyrt. a korábbi bejelentésnek megfelelően közös informatikai vállalatot alapít stratégiai együttműködésük következő lépéseként.
 • A Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. (R4 Kft.) 51%-ban a 4iG Nyrt., 49%-ban pedig a Rheinmetall tulajdonában működik a bejegyzést követően.
 • Az R4 Kft. 2023-tól informatikai szolgáltatásokat biztosít a Rheinmetall magyarországi és globális leányvállalatainak, illetve potenciális piaci ügyfelek számára.
 • Az új közös vállalat létrehozása mindkét fél számára előnyös: nagymértékben erősíti a Rheinmetall informatikai képességeit, illetve a megállapodásnak köszönhetően 4iG a globális IT szolgáltatók közé léphet.

A Rehinmetall AG (Rheinmetall) és a 4iG Nyrt. (4iG) 2022 eleje óta működik szorosan együtt, a vállalatok technológiai és regionális erősségei, valamint közös növekedési elképzelései jelentős mértékben támogatják egymást. A Rheinmetall vezető szerepet tölt be a védelmi iparban, amelyben folyamatosan nő az informatikai kompetenciák iránti kereslet, illetve a düsseldorfi székhelyű vállalat erős szereplő a nyugat-európai piacokon – mely tényezők a 4iG számára potenciális növekedési lehetőséget biztosítanak. A 4iG ugyanakkor vezető szereplője az IT iparágnak, és erős jelenléttel rendelkezik a kelet-közép-európai piacon – amelyek kiemelt növekedési területet jelentenek a Rheinmetall számára. A két vállalat stratégiai partnersége tehát logikus lépés, amely a mai napon bejelentett megállapodással fontos mérföldkőhöz érkezett. A bejelentés értelmében a Rheinmetall AG (49%) és a 4iG Nyrt. (51%) közös informatikai vállalatot hoznak létre. Az alapítók célja, hogy a ’Rheinmetall 4iG Digital Services Kft.’ (R4 Kft.) alkalmassá váljon a Rheinmetall AG leányvállalati számára projekt és üzemeltetési informatikai szolgáltatások nyújtására Magyarországon és világszerte egyaránt. A tervek szerint a közös vállalat szolgáltatásai körét az üzleti igényekre és lehetőségekre alapozva fokozatosan bővíti majd, így a belső informatikai igények mellett, a csoporttól független piaci ügyfeleket is kiszolgálhatja a későbbiek során.

A 4iG üzleti stratégiájának egyik legfontosabb alapköve a nemzetközi terjeszkedés, amely a vállalatcsoport fejlődési irányait és üzleti döntéseinket is meghatározza. A Rheinmetall és a 4iG által alapított közös informatikai vállalat hatalmas előrelépést jelent, mert nem csak a védelmi ipari digitális szolgáltatások területén erősíthetjük a pozíciónkat, hanem a magyarországi együttműködést követően a Rheinmetall globális partnerévé válhatunk” – mondta Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke.

A közös vállalat életre hívása nem csupán Magyarország iránti elkötelezettségünket mutatja, a társaság nagymértékben támogatja majd a Rheinmetall digitális technológiák terén meglévő képességeit is” – jelentette ki Armin Papperger, a Rheinmetall AG igazgatótanácsának elnöke. „Jelentős növekedési potenciált látunk a 4iG Nyrt.-vel létrehozott együttműködésben, különösen a most alapított közös vállalat esetén. Elkötelezettek vagyunk az erős és gyümölcsöző együttműködés mellett, amely a Rheinmetall és a 4iG számára is kiemelkedő előnyöket biztosít.

Budapest, 2022. november 4.

- vége -

Háttérinformáció:

RHEINMETALL
A tőzsdén jegyzett a Rheinmetall AG az integrált technológia terén több mint 130 éves tapasztalattal rendelkezik, erős, nemzetközileg sikeres vállalatcsoport. A cég központja Németországban, Düsseldorfban található, a vállalatcsoport világszerte 25 ezer főt foglalkoztat. Az innovatív termékek és szolgáltatások széles skálájával, valamint 210 leányvállalatával a Rheinmetall 6 kontinens 52 országában van jelen. Számos ország fegyveres erejének partnereként, illetve a polgári technológia, a járműipari fejlesztés és gyártás, valamint más iparágakban is erős szereplő a Rheinmetall. A cégcsoport harci járműveket, fejlett védelmi rendszereket, IT megoldásokat, fegyvereket és lőszert fejleszt és gyárt katonai ügyfelei számára. A Rheinmetall AG árbevétele 2021-ben meghaladta az 5,8 milliárd eurót.www.rheinmetall.com

4iG Nyrt.
A budapesti székhelyű 4iG Nyrt. Magyarország vezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely emellett jelentős érdekeltségekkel rendelkezik a hazai és a régiós infokommunikációs piacokon. A társaság több mint 27 éve van jelen az iparágfüggetlen innovatív informatikai technológiák piacán. A vállalat folyamatosan bővíti szolgáltatásait és portfólióját, hogy megfeleljen az infokommunikációs piac változásainak és igényeinek. A csoport közel 6.000 munkavállalót foglalkoztat. A 4iG széles spektrumú megoldásszállítóként jelentős érdekeltségekkel rendelkezik az informatika mellett a telekommunikáció, a műholdas távközlés, és a távközlési infrastruktúra-fejlesztés területein is. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat célja, hogy meghatározó piaci pozíciót építsen ki az infokommunikációs szolgáltatások széles területén Magyarországon, valamint a közép-kelet-európai és nyugat-balkáni régiókban.www.4ig.hu

További információ:

4iG Nyrt.
Elkán Péter
Csoport Vállalati Kapcsolatok
és Kommunikációs Igazgató
sajto (@) 4ig.hu