Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt.K+F projektekTelemedicina projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

TELEMEDICINA KERETRENDSZER FEJLESZTÉSE

Projekt neve: TELEMEDICINA KERETRENDSZER FEJLESZTÉSE

A projekt azonosító száma: GINOP-2.2.1-15-2017-00073

Kedvezményezett neve: TIGRA Computer – és Irodatechnika Kft.

Projekt címe: Telemedicina alapú ellátási formák fenntartható megvalósítását támogató keretrendszer kialakítása és tesztelése

Projekt tagok:
Di-Care Zrt.
iCollWare Kft.
Óbudai Egyetem
Szegedi Tudományegyetem

Támogatás összege: 150 207 359 Ft (iCollWare Kft.-re vonatkozóan)

Támogatás mértéke: 76,22%

A projekt tartalmának bemutatása:
Jelen projekt célja, egészségügyi színtereket integráló telemedicina felügyeletei központ kutatása és fejlesztése, 5000+ mérési adattal validált pilot megvalósítása, Inclouded platform továbbfejlesztésére épülő alkalmazáscsalásokon alapuló telemedicina szolgáltatások létrehozása. A platform célja a meglévő szakmai, technológiai rendszerek kellő mélységű integrációja is. E platform támogatásával a konzorciumi tagok telemedicina szolgáltatásokat lehetővé tévő alkalmazásokat és központot fejlesztenek ki. A projekt során egy telemedicina módszertani csoportot alakít a résztvevő két egyetem együttműködve a szakmai partnerekkel, amely a kellő elméleti és gyakorlati tudás összegyűjtésével támogatja a telemedicina szolgáltatások kidolgozását.A projektben létrejövő szolgáltatás (műszaki rendszer és szabályozás) alkalmas lesz az ÁEEK által a jövőben nyújtandó telemedicina szolgáltatások megvalósításának támogatására is.A csoport együttműködik más hazai szakmai műhelyekkel, szervezetekkel.A projekt megvalósítása során megszerzett tapasztalatok és eredmények bevezetésre kerülnek az egyetemi képzési programokba.

Az iCollWare Kft. feladatai:
Diszciplina specifikus modulregiszter kutatásaSzíntereken átívelő profilok kihívásainak kutatása a platform vonatkozásábanFentieket a gyakorlatban a demencia korai felismerésében végzett kutatással a szakkádikus szemmozgás különböző színtereken és metodológiával való monitorozásával valósítjuk meg. Egyre több klinikai kutatás erősíti meg, hogy korreláció fedezhető fel a demencia és egyes szemmozgás típusok, elsősorban szakkádikus szemmozgás (gyors szemmozgás a fixáció gyors megváltoztatása), valamint a szem és kézmozgás koordinációjának zavara között. A funkcionális korlátok megjelenése a szemmozgásban figyelmeztethet a kialakulóban lévő demenciára, illetve az időszakos kontroll számot adhat a kór progressziójáról és támogatja a prognózis felállítását. Jelenleg csak kórházi, laboratóriumi körülmények között lehetséges ilyen vizsgálatok végzése, aminek eredményét emiatt befolyásolja az érintett stresszes állapota, illetve a magának a vizsgálatnak a kényelmetlen volta. A projekt célja egy mobil eszköz (speciális szemüveg, HMD) és egy analitikai alkalmazás párosítás létrehozása, amely lehetővé teszi mobil vagy otthoni körülmények között a szemmozgásnak helyhez kötöttség nélküli, a személy hétköznapi tevékenységének lényeges akadályoztatása nélküli monitorozását.

https://www.telemed4d.hu/hu/

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.

4iG_K&F_logo_Szechenyi2020.jpg