Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt.K+F projektekINFCARE8 projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

KRÓNIKUS GYERMEKBETEGEK OTTHON ÁPOLÁSA

Projekt címe: "Krónikus gyermekbetegek otthoni ápolásához integrált mechatronikai és informatikai környezet fejlesztése."

Kedvezményezettek:
HUMANsoft Kft.
Széchenyi István Egyetem

A projekt leírása:
Ezen kutatás- fejlesztési - 2009. január 1-én induló - projektünk a Nemzeti Technológiai Program keretében, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltámogatásával valósul meg, mely összesen 502.846.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt a kívánt siker eléréséhez.

Célunk egy olyan AAL rendszer létrehozása, mely nemcsak a betegeknek és a rendszernek biztosít mobilitást, a megvalósítható orvos - szakmai protokollok és felhasználható mérőeszközök szempontjából is egyszerűen, rugalmasan bővíthető.
( AAL – "Ambient Assisted Living" program, mely infokommunikációs eszközökkel segíti életvitelünket )

A projekt során - egy nagyon gyakori betegségben, az epilepsziában szenvedő gyermekekhez illeszkedő rendszert alakítunk ki.

A kutatás- fejlesztés eredményeként egy szabványos, jól teríthető, több orvos szakmában, gyógyszeriparban és az egészségügy fogyasztói piacán is alkalmazható megoldást kínálunk, melynek gazdaságossága biztosított a költséghatékonysági - és egészségnyereségi oldali elemzések által. Az eszközök prototípusai a Széchenyi István Egyetem „termékei”. A 24 órás videófelügyeleti rendszer hordozható kivitelben, egyszerű helyszíni installálással, automatikus adattárolással és az erre épülő riasztórendszerrel készül. Az intelligens betegágy modulok ellenőrzött gyógyszertárolást és gyógyszerbevételt, a beteg és orvos közötti kommunikációt lehetővé téve oktatási és szórakoztatási funkciókat is kínálnak.

Valamennyi érzékelési elvhez kapcsolódóan a projekt során előbb az elvek kutatását végezzük el, majd a fejlesztési illetve az integrációs (fuziós) feladatokat.

Projekt tervezett befejezési dátuma:
A röviden INFCARE8 –ra keresztelt, 670.735.000 Ft összköltségű projekt befejezésének határideje 2011. december 30.

Projekt időtartama: 2009.01.02-2011.12.30

Projektazonosító: INFCARE8

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával valósult meg.


4iG_K&F_logo_NKTH_logocsoport.jpg